четвер, 31 січня 2013 р.

Як економити пальне

Як економити пальне

Сьогодні ми поділимося з тобою п'ятьма способами економії, і, дотримуючись наших порад, дуже скоро ти помітиш, що залишаєш на заправках значно менше грошей.

1. Вчасно міняй повітряний фільтр
Швидше за все, ти знаєш, що паливна суміш, на якій їде твоя машина - це суміш бензину і повітря, які з'єднані в певних пропорціях. Через забруднення повітряного фільтра ці пропорції можуть порушуватися, і машина "тягне" більше пального.

2. Перевіряй герметичність кришки бензобака
Якщо кришка нещільно прилягає до баку, або, ще гірше, в ній є тріщини, бензин почне випаровуватися. Тому завжди стеж за тим, щоб кришка бензобака щільно закривала горловину.

3. Стеж за тиском в шинах
Підтримуючи тиск в шинах на правильному рівні, ти, за фактом, оптимізуєш витрату пального. Через "м'які" колеса, коли тиск понижений, машині складніше їхати по дорозі, через що збільшується витрата. Те ж саме стосується і перекачаних шин.

4. Не заводь мотор без необхідності
Багато водіїв помилково вважає, що, працюючи на холостому ходу, двигун майже не витрачає пального. Так от, за годину холостої роботи машина споживає до двох літрів пального (залежно від об'єму мотора і використання кондиціонера з магнітолою).

5. Зміни стиль водіння
Гоночна манера водіння, яка характеризується стрімкими стартами зі світлофора, високими швидкостями і різким гальмуванням, значно збільшує витрату пального. Якщо говорити в цифрах, то при такій їзді витрата пального в міському циклі збільшується на 5%.

Немає коментарів:

Дописати коментар