вівторок, 5 лютого 2013 р.

Найбезпечніші авта 2012-го року

Звівши докупи результати краш-тестів та дослідивши технічні характеристики різних авто, видання Forbes з’ясувало, в якому з них водій та пасажири перебувають у найбільшій безпеці в випадку аварії та, головне, мають більше шансів її уникнути.

На сьогоднішній день саме в ДТП гине найбільше людей віком від 3 до 34 років, пише Forbes.

Згідно з нещодавно проведеним опитуванням, 65% користувачів вважають безпеку основним критерієм під час вибору автомобілю. Із жінок-респондентів таку відповідь дали 74%.

Некомерційна організація "Страховий інститут безпеки дорожнього руху" (IIHS) нещодавно представила свій список "Top Safety Picks", до якого увійшли 69 легкових автомобілів, 38 позашляховиків та 3 пікапи.

На жаль, краш-тести проходили лише автівки, що мають найвищі цифрі продажів. Натомість спорткари, екзотичнімоделі та седани представницького класу як то Audi A8, BMW 7 Series, Lexus LS та Mercedes-Benz S-Class експерти IIHS не оцінювали.

Із загального списку найбезпечніших авт "Top Safety Picks" видання відібрало ті, чия ціна, принаймні в базовій комплектації, не перевищує 50 тисяч доларів.

Audi A6


Оновлений седан гарний зовні, комфортабельний всередині, а в плані безпеки може похвалитися такими "хай-тековими" фішками як система контролю мертвих зон, система попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про небезпеку зіткнення, а також система нічного бачення.



Високі оцінки авто здобуло в краш-тестах із фронтальним та боковим зіткненням, ударом ззаду та перекиданням.

BMW 5 Series


Певно, найспортивніший із седанів середнього розміру, BMW 5 Series, було визнано одним із найбезпечніших автівок 2012-го року. Окрім високих оцінок по краш-тестах, автомобілеві не бракує функцій активної безпеки.



BMW як то адаптивні передні фари, а також системи моніторингу мертвих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про небезпеку зіткнення, нічного бачення та відеомонітор side/top-view.

Infiniti EX 35

П’ятимісний кроссовер не лишить байдужим любителя ґаджетів та хай-теку. В Infiniti EX 35 є адаптивні передні фари, системи моніторингу мертвих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про небезпеку зіткнення та відеомонітор.

Infiniti M37/M56

Флагман-седан Infiniti тішить око шикарною зовнішністю, дає відчути задоволення від керування та допомагає водієві уникнути ДТП за допомогою адаптивних передніх фар, систем моніторингу мертвих зон, попередження про небезпеку зіткнення та про виїзд за межі смуги руху.

Mercedes-Benz E-Class

IIHS рекомендує як седан, так і купе Mercedes-Benz E-Class. Окрім адаптивних передніх фар, систем моніторингу мертвих зон, нічного бачення, попередження про небезпеку зіткнення та про виїзд за межі смуги руху, ці авта мають задні бокові подушки безпеки. Допоміжна система Attention Assist спостерігатиме за діями водія та попередить, якщо зауважить його втому чи сонливість.

Mercedes-Benz M-Class

Оновлений кроссовер так само має систему Attention Assist, систему моніторингу мертвих зон, попередження про небезпеку зіткнення та про виїзд за межі смуги руху.

Volvo S60

Коли йдеться про безпеку, стильний седан виправдовує репутацію бренду, маючи адаптивні передні фари, систему моніторингу мертвих зон, систему City Safety та виявлення пішоходів Pedestrian Detection, попередження зіткнень та попередження про виїзд за межі смуги руху.

Driver Alert Control пильнує, щоб водій не втомлювався й не відволікався.

Volvo S80

Найбільший седан у парку Volvo також обладнаний системами Driver Alert Control, City Safety, Pedestrian Detection, попередження зіткнень та попередження про виїзд за межі смуги руху.

Volvo XC60

П’ятимісний кроссовер дбає про безпеку водія та пасажирів за допомогою систем Driver Alert Control, City Safety, Pedestrian Detection. Також має системи попередження зіткнень, попередження про виїзд за межі смуги руху, систему моніторингу мертвих зон та адаптивні передні фари.

Немає коментарів:

Дописати коментар